Dylan Groenewegen blijft de grote slokop en geeft werkelijk niets weg
Redactie
| 0 reacties

Groenewegen scoort 3 op 3 in Vierdaagse van Duinkerke

Dylan Groenewegen blijft de grote slokop en geeft werkelijk niets weg
Foto: © photonews

Wat Deceuninck-Quick.Step klaarspeelt in Californië, doet Dylan Groenewegen in de Vierdaagse van Duinkerke haast op zijn eentje. Drie etappes zijn verreden, evenveel keer ging de zege naar Groenewegen. Daardoor legt de Nederlander uiteraard ook beslag op een paar klassementen.

Een sprint was in de derde rit nochtans niet vooraf gegarandeerd. Keukeleire, De Bondt, Turgis en Reinders grepen dan ook de kans om in de aanval te gaan. Mogelijk was de aanwezigheid van Keukeleire en Turgis, die misschien ook in het algemeen klassement wel iets kunnen doen, toch niet optimaal voor de kopgroep.

OOK BELGEN IN TWEEDE VLUCHT VAN DE DAG

Met nog zeventig kilometer voor de boeg vond er zo al een hergroepering plaats. Er zouden nog wel eens vier renners wegrijden. Deze keer waren het Dehaes, Dewulf, Paillot en van Ginneken. Ook zij zouden het niet volhouden tot aan de meet.

Toch maar weer sprinten dus. Had Groenewegen in de tweede rit nog de diskwalificatie van Venturini nodig om tot winnaar uitgeroepen te worden, deed hij het deze keer helemaal zelf. Het koste niet eens zoveel moeite. Door zijn derde ritzege op rij leidt Groenewegen eveneens in het algemeen klassement en het puntenklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties