Patrick Lefevere furieus na incident in Californië: "In de toekomst geen algemeen klassement meer"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Patrick Lefevere niet te spreken over beslissing wedstrijdcommissarissen in Ronde van Californië

Patrick Lefevere furieus na incident in Californië: "In de toekomst geen algemeen klassement meer"
Foto: © photonews

Opvallend voorval in de Ronde van Californië. De wedstrijdcommissarissen gaven Tejay Van Garderen, ondanks een val buiten de grens van de drie kilometer, dezelfde tijd als de rest. En dat was absoluut niet naar de zin van Patrick Lefevere.

Van Garderen kwam op goed 10 kilometer van de streep ten val. Hij kreeg met nog wat pech te maken en kwam zo 50 seconden na het peloton over de meet. Maar toch werd hij na afloop in dezelfde tijd als het peloton geplaatst na een bericht van de wedstrijdorganisatie. "Er is besloten om alle renners die getroffen zijn door het incident in dezelfde tijd te plaatsen."

Lefevere kwaad

En dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Patrick Lefevere, die normaal met de jonge Deen Kasper Asgreen de nieuwe nummer twee in het klassement had. "In de toekomst geen algemeen klassement meer maar alleen nog puntenklassementen in rittenkoersen als Philippe Mariën besluit om de UCI-regels te schenden", reageerde hij scherp. "Onze ploeg vocht hard om vooraan te blijven om te winnen en niet te vallen."

"Maar dan plaatst meneer Mariën Tejay Van Garderen terug op de leidersplek. Dit is een bijzonder gevaarlijk precedent en ik ben helemaal tegen die beslissing. Ik ben benieuwd wat de andere ploegen daarvan vinden", foeterde hij. "De VAR van de UCI mag de ritwinnaar aanduiden en het hoofd van de jury de gele trui."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties