Team rond Victor Campenaerts jaagt nog op ander uurrecord
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Team Campenaerts wil Alex Van Breedam aan Belgisch uurrecord helpen

Team rond Victor Campenaerts jaagt nog op ander uurrecord
Foto: © photonews

Op zestien april verbrak Victor Campenaerts het werelduurrecord door op de piste in Aguascalientes 55 kilometer per uur te rijden. Een denderende prestatie van de renner, maar er heeft natuurlijk een heel team aan meegewerkt. En dat heeft al een nieuw uurrecord op het oog.

De mensen in het team rond Victor Campenaerts willen Alex Van Breedam in staat stellen om het Belgisch record op de piste in de categorie 50-55 jaar op zijn naam te schrijven. Zo mag de Kontichnaar net als de profrenner van Lotto beroep doen op de diensten van het EnergyLab van Wim Van Hoolst.

Er liggen wel wat hindernissen. "Het contrast met Victor is uiteraard zeer groot. Hij is een echte kampioen met heel wat voordelen. Zelf heb ik een aantal nadelen. Zo is mijn ene been bijna vier centimeter korter dan het andere. Ook heb ik een klompvoet", zegt Van Breedam in Gazet van Antwerpen.

ONDER BEGELEIDING VAN BRUGADA

Bovendien is er ook een gezondheidskwestie: de leraar ging al eens onder het mes voor een hartafwijking. "Ik heb nog een keer, een hartritmestoornis gehad. Maar het was één keer, en ik word goed begeleid door onder meer de bekende cardioloog Pedro Brugada. Hij verklaarde me fit. Mijn vrouw ziet het allemaal met enige zenuwachtigheid aan, maar ik heb constant begeleiding."

UURRECORDPOGING IN GENT

Van Breedam, die wel al enkele marathons gelopen heeft, zal zich aan zijn uurrecordpoging op de fiets wagen op vrijdag 13 september op de piste aan de Blaarmeersen in Gent. "Het uurrecord is een van de meest pure vormen van wielrennen. Het is een gevecht tegen jezelf en je lichaam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties