Jonge Nederlander houdt Sagan en onze landgenoot Philipsen van winst in slotetappe Ronde van Californië
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Cees Bol blijft Peter Sagan en Jasper Philipsen voor in slotrit Ronde van Californië

Jonge Nederlander houdt Sagan en onze landgenoot Philipsen van winst in slotetappe Ronde van Californië
Foto: © photonews

In de Ronde van Californië stond zaterdagavond (onze tijd) de slotrit op het programma. De ritzege ging naar de jonge Nederlander Cees Bol (Team Sunweb). Tadej Pocagar (UAE Emirates) verzekerde zich dan weer van eindwinst in de Amerikaanse rittenkoers.

De slotrit bracht de renners naar Pasadena. Elf renners hadden wel oren naar deze slotrit en gingen op avontuur. Daarbij eerdere ritwinnaar Rémi Cavagna en ex-Quick.Step-renner Maximilian Schachmann.

De klassementsmannen roerden zich nog even door een impuls van de jonge Kasper Agreen, die uiteindelijk derde zou worden in de strijd om de gele trui, maar alles kwam terug samen. UAE zette orde op zaken voor de jonge Pocagar en in de laatste tien kilometer kwam alles terug samen. 

Voor Sagan en Philipsen

Er werd gesprint voor de zege en in die massasprint haalde de 23-jarige Bol het verrassend voor ex-wereldkampioen Sagan en de jonge Philipsen. Eerder schreef Bol ook al Nokere Koerse op zijn palmares. 

De eindwinnaar is een andere jonkie: de 20-jarige Sloveen Pocagar. De 21-jarige Higuita, kersvers renner van Education First, eindigde tweede. Nummer drie Asgreen haalde als kers op de taart ook de groene puntentrui binnen voor Deceuninck-Quick.Step. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties