Victor Campenaerts maakt uitstekende indruk en neemt plaats in de hot seat!
Redactie
| 2 reacties

Campenaerts levert sterke prestatie in tijdrit naar San Marino

Victor Campenaerts maakt uitstekende indruk en neemt plaats in de hot seat!
Foto: © photonews

De korte afstand op de openingsdag van de Giro was niet echt zijn ding, maar in de tijdrit naar San Marino kregen we weer die ijzersterke tijdritspecialist te zien. Campenaerts deed 52 minuten en 6 seconden over de 34,8 af te leggen kilometer en was zo heel wat sneller dan al wie voor hem startte.

Bij het eerste tussenpunt was Campenaerts negentien seconden sneller onderweg dan Jack Bauer, die op zijn beurt ook aan een verdienstelijke tijdrit bezig was. Aan het tweede tussenpunt in Faetano, na 22 kilometer, was de overmacht van Campenaerts in het eerste deel van het deelnemersveld al bijzonder goed merkbaar.

Onze landgenoot was daar een minuut en dertien seconden sneller dan de Nieuw-Zeelander Bauer. De Brit Davies en de Duitser Sütterlin hadden de grootste moeite om binnen de twee minuten van Campenaerts te blijven.

VOORLOPIG MARGE VAN RUIM EEN MINUUT

Dat lukte al helemaal niet aan de aankomst. Toen Campenaerts daar arriveerde, had Davies nog de toptijd. De werelduurrecordhouder deed maar liefst 2 minuten en 26 seconden beter. De Amerikaan Chad Haga posteerde zich tussen hen beiden in, maar kreeg ook nog meer dan een minuut aan de broek. Het is nu wachten op de andere toppers en uitkijken of zij wel beter kunnen doen dan Campenaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties