Jumbo-Visma houdt Lotto Soudal van winst in Hammer Climb: "Als ploeg heel consistent"
Redactie
| 2 reacties

Mike Teunissen looft zijn ploegmaats na zege in Hammer Climb in Stavanger

Jumbo-Visma houdt Lotto Soudal van winst in Hammer Climb: "Als ploeg heel consistent"
Foto: © photonews

Bij Jumbo-Visma zijn ze aan een sterk seizoen bezig. Dat bewees de Nederlandse formatie in de opener van de Hammer Stavanger in Noorwegen. Mike Teunissen won door een krachtige eindsprint de Hammer Climb.

Mike Teunissen, Jonas Vingegaard, Amund Grondahl Jansen, Pascal Eenkhoorn en Maarten Wynants bleven nipt de Lotto Soudal-ploeg van Tim Wellens voor. Jumbo-Visma won 'slechts' twee van de tien sprints, maar had telkens genoeg renners om de nodige punten te sprokkelen. "Zo’n overwinning is echt een teamprestatie. Iedereen was heel sterk vandaag", vertelde Teunissen na afloop.

"We reden als ploeg erg attent en we waren altijd vertegenwoordigd in de ontsnappingen. Eerst met Jonas en daarna met Pascal en mij. Je ziet dat je niet iedere sprint hoeft te winnen om veel punten te scoren. We wonnen maar twee van de tien sprints, maar we scoorden wel altijd punten met meerdere renners. We waren erg consistent en hadden continue de controle. Dat was cruciaal voor onze overwinning."

Teunissen maakte dus net als in de Vierdaagse van Duinkerke opnieuw indruk. "Mike was vandaag heel erg belangrijk voor ons", zei ploegmaat Pascal Eenkhoorn. "Hij was echt heel sterk op die klim. Dat zag je ook wel, want hij won twee sprints."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties