Italiaan van Astana wint 15e Giro-etappe, Primoz Roglic doet na val een slechte zaak in strijd om roze
Redactie
| 0 reacties

Dario Cataldo (Astana) wint de 15e etappe in de Ronde van Italië

Italiaan van Astana wint 15e Giro-etappe, Primoz Roglic doet na val een slechte zaak in strijd om roze

Dario Cataldo (Astana) heeft de vijftiende etappe in de Giro naar zijn hand gezet. De Italiaan won een sprintje tegen zijn landgenoot Mattia Cattaneo. Primoz Roglic kwam in het slot ten val en doet een slechte zaak ten opzichte van rechtstreekse concurrenten Nibali en Carapaz.

De vijftiende rit was een miniversie van de Ronde van Lombardije. Geen echte Alpencols meer, maar wel enkele stevige beklimmingen tussen Ivrea en Como. Het inspireerde de Italianen Dario Cataldo en Mattia Cattaneo om in de aanval te gaan. Het peloton zag er geen graten in, de voorsprong werd om en bij het kwartier. 

Het leek toen al duidelijk: de winnaar zat vooraan. Maar ook bij de favorieten werd er natuurlijk gekoerst. Simon Yates wilde iets aan zijn achterstand doen, maar een heel groot succes werd dat niet. 

Roglic in de problemen

Het was Primoz Roglic die een beetje door het ijs zakte. De Sloveen, ex-roze trui in deze Giro, moest van fiets wisselen. Nibali en Carapaz besloten Roglic het vuur aan de schenen te leggen en Roglic was op achtervolgen aangewezen. In de afdaling, de specialiteit van Nibali, ging de 'Haai van Messina' vol zijn kans. Roglic moest risico's nemen en kwam ten val, gelukkig zonder veel erg. Al verloor hij wel weer tijd op zijn grootste uitdagers. 

Ondertussen zagen Cattaneo en Cataldo de rest dichterbij komen, maar de voorsprong was groot genoegen om voor de zege te sprinten. Daarin toonde Cataldo zich de sterkste. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties