Campenaerts trekt lessen na slecht uitgevoerde fietswissel in San Marino

Redactie
| 3 reacties
Campenaerts trekt lessen na slecht uitgevoerde fietswissel in San Marino
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pakt er dan toch nog een Belg een ritzege in deze 102e Ronde van Italië. Met Victor Campenaerts (Lotto Soudal) heeft ons land alvast een goede kanshebber in Verona. De werelduurrecordhouder trok alvast lessen uit zijn tijdrit in San Marino.

In de tweede tijdrit van de Giro was Campenaerts op weg naar de zege, tot een fietswissel roet in het eten gooide. Bovendien was die fietswissel ook nog eens minder goed uitgevoerd. Maar bij Lotto Soudal hebben ze lessen getrokken na het incident in San Marino. 

Ploegleider Bart Leysen zit ook vandaag aan het stuur van de volgwagen en krijgt opnieuw mecanicien Steven Van Olmen mee om Campenaerts te begeleiden. "Na dat incident hebben we samengezeten", vertelt Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Ook CEO John Lelangue was erbij."

Afspraken gemaakt

"We hebben toen afgesproken dat als het nog eens gebeurt, ik zo snel mogelijk in mijn pedaal klik en Steven begint te duwen, in plaats van dat ik naast mijn fiets begin te lopen. Steven was er na Verona echt slecht van. Dat wou ik helemaal niet. Hij is een topmecanicien. Ik heb hem ook gezegd dat ik niet wil dat hij ermee inzit. Toen ik ’s avonds aankwam in het hotel, was hij de eerste van het personeel die ik zag en heb ik hem meteen geknuffeld."

Nog een extraatje voor Campenaerts: ook ex-bondscoach en performance manager Kevin De Weert zit zondag mee in de volgwagen. "De komst van Kevin was al voor de ­Giro gepland. Hij was er ook bij tijdens het ­werelduurecord, de ­Tirreno’s, de EK’s en de WK’s."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties