Campenaerts laat zich uit over mogelijk experiment: "Ik ben geen voorstander"

Campenaerts laat zich uit over mogelijk experiment: "Ik ben geen voorstander"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Elk jaar weer zijn de organisatoren van wielerwedstrijden op zoek naar manieren om te innoveren. Bij de Giro zijn ze nu wel iets bijzonder van plan. Ze overwegen om een virtuele proloog in te lassen, waarbij renners koersen in het computerspel Zwift.

Er was dit jaar al een demonstratie-event. Bij zo'n virtuele proloog zouden de renners indoor koersen op de rollen. Die staan dan in verbinding met een computerscherm. De voordelen zijn klaar en duidelijk. Er is een grotere faninteractie mogelijk. Al wie inlogt op Zwift, kan zich zelf meten met de profs. En er zijn geen valpartijen.

AERODYNAMISCH VOORDEEL WEG

Nadeel is dan weer dat koersen herleidt zal worden tot enkel zo hard mogelijk trappen. "Ik ben geen voorstander", verklapt Victor Campenaerts aan Gazet van Antwerpen. "Het aerodynamische voordeel dat ik nu heb, zou ik helemaal verliezen. Het gaat dan puur om de wattages die je kan trappen."

Volgens Campenaerts gaan er teveel zaken verloren bij zo'n virtuele proloog die deel uitmaken van de echte koers. "Bij een tijdrit is net je frontale oppervlak superbelangrijk en Zwift houdt daar geen rekening mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties