Campenaerts vereerd met uitzonderlijke naamswijziging van Antwerpse koers: "Extra gemotiveerd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Campenaerts vereerd met uitzonderlijke naamswijziging van Antwerpse koers: "Extra gemotiveerd"
Foto: © photonews

De Stan Ockers Classic, die nu maandag in Borsbeek gereden wordt, krijgt voor één keer een facelift. Wat normaal een wegwedstrijd is, wordt omgedoopt tot het criterium '55,089 kilometer van Borsbeek'.

Dat getal verwijst natuurlijk naar het werelduurrecord van Victor Campenaerts. "Ik weet dat heel veel mensen uit Borsbeek en omstreken supporter van mij zijn", aldus Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Dat was ook merkbaar tijdens de tv-uitzending van het uurrecord in mijn supporterscafé in Borgerhout. Daar liepen opvallend veel mensen rond met een truitje of petje van de Stan Ockers Classic", lacht hij.

"Het doet me echt veel plezier dat men mij met die wedstrijd een soort eresaluut wil brengen voor dat uurrecord. Ik zal daardoor zeker extra gemotiveerd aan de start verschijnen en er alles aan doen om te proberen de wedstrijd te winnen. Wie voor mij iets doet, wil ik altijd iets teruggeven", klinkt het bij de Lotto Soudal-renner. 

Campenaerts staat dus met de nodige ambitie aan de start, maar zit natuurlijk ook nog met een loodzware Giro in de benen. "Ik ben inderdaad doodmoe teruggekeerd uit Italië. Zeker omdat ik door sponsorverplichtingen nog een dag extra aan mijn Giro heb toegevoegd om daar nog deel te nemen aan een criterium", vervolgt Campenaerts.

Voor het eerst op de fiets

"Ik was laat in bed en moest vervolgens vroeg uit de veren om tijdig op het vliegveld te geraken. Dat maakt dat ik de voorbije nachten telkens als een blok in slaap ben gevallen en veel uren in bed heb doorgebracht", bekent hij. "Pas zaterdag kruip ik voor het eerst weer op de fiets voor een trainingstochtje. Dat criterium van maandag in Borsbeek komt daardoor goed van pas."

Zeker omdat de Baloise Belgium Tour er aankomt. "De snelheid zal er hoog liggen en dat is mooi meegenomen. Woensdag start de Baloise Belgium Tour en zoals geweten heb ik daar mijn zinnen gezet op winst in de tijdrit van vrijdag in Grimbergen en een eventuele eindzege", besluit Campenaerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties