Uitblinker van Deceuninck-Quick.Step: "Ik wist op het einde dat de zege binnen was, maar ik wilde toch nog vol sprinten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Uitblinker van Deceuninck-Quick.Step: "Ik wist op het einde dat de zege binnen was, maar ik wilde toch nog vol sprinten"
Foto: © SC

Net als vrijdag was er zaterdag opnieuw een demonstratie van Deceuninck-Quick.Step in de Hammer Limburg. Ook in de Hammer Sprint stond er geen maat op de renners van Patrick Lefevere. Met dank aan uitblinker Fabio Jakobsen.

De 22-jarige Nederlander bezorgde Deceuninck-Quick.Step een groot deel van de 1.307 punten. "Vandaag hebben we opnieuw laten zien wat voor goede ploeg wij zijn en hoe we samen voor onze doelen werken", vertelde Jakobsen na afloop. "Het was van bij de start meteen koers, maar ik zat samen met Lampaert goed vooraan."

"Zo konden we toch heel wat punten verzamelen. Ik wist op het einde dat de zege binnen was, maar ik wilde toch nog vol sprinten om de naam van de ploeg en de collectieve prestatie te benadrukken", aldus de sprinter. 

Zondag afmaken

"We hebben twee overwinningen beet en zijn twee dagen op rij over de grens van de 1.000 punten gegaan. Het is heel mooi om het algemene klassement aan te voeren, maar de wedstrijd is zeker nog niet gedaan. Zondag staat er nog een lastig onderdeel te wachten, maar hopelijk kunnen we winnen. Het zal niet makkelijk worden, want het verschil is klein. Maar we zijn gemotiveerd en erg gefocust", besluit Jakobsen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties