Julian Alaphilippe heeft dankzij contractverlenging rust in het hoofd gevonden

Alaphilippe kan na contractverlenging met rustig hoofd naar Dauphiné

Julian Alaphilippe heeft dankzij contractverlenging rust in het hoofd gevonden
Foto: © photonews

Patrick Lefevere zal blij zijn dat de transferperikelen rond Alaphilippe tot de voltooid verleden tijd behoren, maar de renner is dat zelf ook. Tenslotte is hij daar zelf ook veel mee bezig geweest. Nu hij bijgetekend heeft bij Deceuninck-Quick.Step, ligt de focus weer volledig op de koers.

"Ik ben nu veel rustiger", laat de Fransman aan de media weten. "Ik had veel gesprekken, ook met degenen die mij wilden aantrekken. Maar ik ben blij dat ik kan blijven bij de ploeg die vertrouwen in mij had toen ik jonger was. Mijn beslissing was niet ingewikkeld", verklapt Alaphilippe.

GEEN KLASSEMENT IN DE TOUR

Voor de veelvuldig winnaar uit het voorjaar speelde niet enkel het financiële mee, maar ook het sportieve. Bij Deceuninck-Quick.Step krijgt hij de ruimte om te koersen zoals hij dat wil. "Er werd mij ook niet gevraagd om binnenkort mee te spelen in het algemene klassement van de Tour. Dat is iets wat me zeer goed beviel."

Zijn eerste wedstrijd na zijn contractverlenging wordt de Dauphiné. "Deze race lag me altijd. Ik droeg al eens de witte trui en won vorig jaar een rit. Maar deze keer zal het in een andere gemoedstoestand zijn. Ik kom zonder klassementsambities omdat er een lange tijdrit van 26 kilometer is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties