Philippe Gilbert houdt lippen op mekaar over zijn toekomst: "Ik ga niet doen zoals Patrick Lefevere"

Philippe Gilbert houdt lippen op mekaar over zijn toekomst: "Ik ga niet doen zoals Patrick Lefevere"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe heeft al verlengd bij Deceuninck-Quick.Step. Michael Mørkøv ook. Is Philippe Gilbert de volgende in de rij? De winnaar van Parijs-Roubaix wil de besprekingen vooral aan de onderhandelingstafel voeren en merkt daarin een verschil op met Patrick Lefevere.

Die laatste liet al weten Gilbert te willen houden, maar dat het niet zal lukken als deze de 'voorhamer' boven haalt aan de onderhandelingstafel. "We zullen zien", blijft Gilbert rustig voor de Sporza-camera. "Ik ga niet doen zoals Patrick en in de media spreken. Dat is iets tussen ons. Als hij graag met de pers spreekt, moet hij dat weten."

Naar verluidt heeft Gilbert Lefevere opgebeld na de contractverlenging voor Alaphilippe om te horen hoe het met zijn dossier zit. "Zoals ik al zei: dat is tussen hem en mij. Als ik met hem en mijn manager spreek, is dat genoeg. Het is niet nodig dat ik met de mensen van de media daarover spreek. De dag dat er iets beslist is, zal iedereen het wel weten."

Ik koers graag op het hoogste niveau 

Eén ding is zeker: Phil wil absoluut doorgaan met koersen. "Ik ben 37, maar ik sta er nog altijd. Ofwel in dienst van de ploeg ofwel voor mezelf. Waarom zou ik nu denken als stoppen? Met zoveel motivatie nog en met dit potentieel. Dat zou stom zijn. Ik koers graag op het hoogste niveau. Als ik blijf vechten voor overwinningen in grote koersen, zou het fout zijn om te stoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties