Wout van Aert mag als beste jongere witte trui dragen: "Misschien had ik nog beter kunnen doen"

Wout van Aert mag als beste jongere witte trui dragen: "Misschien had ik nog beter kunnen doen"
Foto: © SC

Wout van Aert droomde er stiekem al van om zich af en toe te mengen in de sprints in de Dauphiné, omdat enkele topsprinters afwezig zijn. De debutant uit de Dauphiné hield woord en spurtte in de openingsetappe naar de derde plaats en de witte trui voor beste jongere.

Uiteraard is Van Aert daar blij mee. "Het is een heel goede start voor mij, om de witte trui te dragen na de eerste rit. Ik was in staat om wat kracht over te houden voor de finale. Misschien had ik nog beter kunnen doen", is de renner van Jumbo-Visma op de site van zijn ploeg ook nog zelfkritisch.

Ik moest vertragen in de laatste bocht 

Wout van Aert

Het kwam vooral doordat hij niet steeds zijn volle snelheid kon etaleren. "Mijn sprint was niet perfect", getuigde Van Aert. "Ik moest wat vertragen in de laatste bocht toen Alaphilippe de sprint aan het aantrekken was voor Gilbert."

Al bij al is tevredenheid uiteraard wel op zijn plaats. Dit doet ook dromen van nog meer succes in de volgende ritten. "Uiteindelijk is het wel een mooi resultaat. Het bevestigt dat ik in goede vorm zit. Als er zich nog kansen voordoen, zal ik opnieuw proberen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties