Johan Museeuw acht Wout Van Aert klaar voor de Tour, maar maakt toch één bedenking

Redactie
| 27 reacties
Johan Museeuw acht Wout Van Aert klaar voor de Tour, maar maakt toch één bedenking
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als veel andere kenners vindt Johan Museeuw het een goede zaak dat Wout Van Aert op 6 juli aan de start komt van de Tour. Al maakt hij toch ook één bedenking met het oog op de winter.

Volgens Museeuw zal Van Aert nog een betere renner worden door de Tour. "Wout is klaar voor de Tour", opent Museeuw in HNB. "Hij is al een goeie renner, maar 21 dagen koersen zal zijn motor alleen maar groter maken. Dit voorjaar hebben we gezien dat hij overal finales kan rijden, de volgende stap is nu om finales af te maken. Een grote ronde kan daarin helpen."

De 'Leeuw van Vlaanderen' neemt zichzelf als voorbeeld voor de drievoudige wereldkampioen veldrijden. "In 1988 nam José De Cauwer mij op mijn 22e ook mee naar de Tour, aanvankelijk tegen mijn zin. Maar José had gelijk, ik voelde nadien dat ik - bijvoorbeeld in Parijs-Brussel - meer inhoud had gekregen."

Wat met de winter?

Al wordt het wel afwachten hoe Van Aert reageert op de Tour met het oog op zijn veldritseizoen. "Ik vraag me wel af wat het effect zal zijn op zijn cross­winter. Van een grote ronde moet het lichaam herstellen. Het is een puzzel die ze moeten leggen en cross lijkt me wel stilaan het kleinste puzzelstukje te worden", besluit Museeuw. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties