Johan Museeuw acht Wout Van Aert klaar voor de Tour, maar maakt toch één bedenking
Redactie
| 27 reacties

Johan Museeuw vraagt zich af welke invloed de Tour zal hebben op het cross-seizoen van Wout Van Aert

Johan Museeuw acht Wout Van Aert klaar voor de Tour, maar maakt toch één bedenking
Foto: © photonews

Net als veel andere kenners vindt Johan Museeuw het een goede zaak dat Wout Van Aert op 6 juli aan de start komt van de Tour. Al maakt hij toch ook één bedenking met het oog op de winter.

Volgens Museeuw zal Van Aert nog een betere renner worden door de Tour. "Wout is klaar voor de Tour", opent Museeuw in HNB. "Hij is al een goeie renner, maar 21 dagen koersen zal zijn motor alleen maar groter maken. Dit voorjaar hebben we gezien dat hij overal finales kan rijden, de volgende stap is nu om finales af te maken. Een grote ronde kan daarin helpen."

De 'Leeuw van Vlaanderen' neemt zichzelf als voorbeeld voor de drievoudige wereldkampioen veldrijden. "In 1988 nam José De Cauwer mij op mijn 22e ook mee naar de Tour, aanvankelijk tegen mijn zin. Maar José had gelijk, ik voelde nadien dat ik - bijvoorbeeld in Parijs-Brussel - meer inhoud had gekregen."

Wat met de winter?

Al wordt het wel afwachten hoe Van Aert reageert op de Tour met het oog op zijn veldritseizoen. "Ik vraag me wel af wat het effect zal zijn op zijn cross­winter. Van een grote ronde moet het lichaam herstellen. Het is een puzzel die ze moeten leggen en cross lijkt me wel stilaan het kleinste puzzelstukje te worden", besluit Museeuw. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties