Lotto Soudal gaat met twee kopmannen voor derde eindzege op rij in Baloise Belgium Tour
Redactie
| 1 reacties

Tim Wellens en Victor Campenaerts de kopmannen van Lotto Soudal in Baloise Belgium Tour

Lotto Soudal gaat met twee kopmannen voor derde eindzege op rij in Baloise Belgium Tour
Foto: © photonews

Lotto Soudal gaat in de Baloise Belgium Tour voor een derde eindzege op rij. Jens Keukeleire, de laureaat van de afgelopen twee edities, is er wel niet bij woensdag.

"Het parcours van de Baloise Belgium Tour is gelijkaardig aan dat van vorige jaren", vertelt performance manager Kevin De Weert. "De Baloise Belgium Tour is vaak een secondespel en ook de Gouden Kilometer is meestal van groot belang. 

Tweevoudig winnaar Keukeleire rijdt op dit moment de Dauphiné én dus schuift Lotto Soudal Tim Wellens en Victor Campenaerts naar voor als kopmannen in de Baloise Belgium Tour. "Met Victor en Tim hebben we twee sterke kopmannen in onze rangen. Victor heeft er net de Giro opzitten en zou dus in goede conditie moeten verkeren. Tim Wellens bouwt op richting de Ronde van Frankrijk en moet ook zeker kunnen meespelen voor winst."

Tijdrit

De tijdrit in Grimbergen wordt dus iets om naar uit te kijken. "Hopelijk kunnen we daar een goede uitgangspositie bemachtigen. Dan komt het er op aan om onze twee troefkaarten zo goed mogelijk uit te spelen, vooral tijdens de etappe op zaterdag. Victor verkiest een iets langere tijdrit - idealiter rond het uur - maar hij heeft bijvoorbeeld in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico al bewezen dat die afstand hem ook ligt."

Aanvaller Jelle Wallays is er na maanden van pech opnieuw bij. Ook kersverse prof Brent Van Moer komt aan de start. 

De selectie van Lotto Soudal voor de Baloise Belgium Tour: Adam Blythe, Victor Campenaerts, Frederik Frison, Rasmus Byriel Iversen, Brent Van Moer, Jelle Wallays en Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties