Roger De Vlaeminck over Wout Van Aert en de Tour: "Van Aert en Van der Poel bewijzen wat ik altijd heb gezegd"

Redactie
| 25 reacties
Roger De Vlaeminck over Wout Van Aert en de Tour: "Van Aert en Van der Poel bewijzen wat ik altijd heb gezegd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert maakt straks zijn grote debuut in de Tour. Roger De Vlaeminck tempert de verwachtingen voor zijn eerste grote ronde, maar ziet ook zijn gelijk (opnieuw) bewezen worden.

Het nieuws dat Wout Van Aert de Tour zou rijden, was voor velen een verrassing. "Waarom zou hij geen Tour de France rijden", vraagt De Vlaeminck zich af in Het Nieuwsblad. "Gaan we nu echt schrik hebben dat hij zich overdoet? Toen ik vierentwintig was, deed ik dat ook allemaal, toch?"

Van Aert zal er vooral de kopmannen bijstaan. Mogelijk kan hij af en toe ook zijn ritje uitkiezen. "Wout moet ook niks doen in de Tour. We weten dat hij in de cols zal tekortkomen. De sprinten aantrekken voor Groenewegen, een ritje proberen te winnen en eens een bergrit uitkiezen om zo lang mogelijk mee te gaan. Meer moet dat nu nog niet zijn."

MVDP voor de wereldtitel?

Laat het duidelijk zijn. De combinatie tussen veld en weg is dus mogelijk. "Van Aert en Van der Poel bewijzen wat ik altijd heb gezegd: je kan veldrijden én een wegseizoen rijden, ook met een grote ronde. Pas maar op dat Van der Poel dit jaar geen wereldkampioen wordt. Hij heeft meer klasse dan Sagan", aldus Monsieur Paris-Roubaix. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties