Wielerploeg die niet meer bestaat krijgt nog schorsing van meer dan een maand
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Opgedoekte Manzana Postobon alsnog 45 dagen geschorst

Wielerploeg die niet meer bestaat krijgt nog schorsing van meer dan een maand
Foto: © photonews

De UCI neemt het zekere voor het onzekere. Het leidt wel tot een ietwat bizarre beslissing. Na verschillende dopinggevallen besloot de Colombiaanse wielerploeg Manzana Postobon ermee op te houden. Dat houdt de UCI niet tegen om de wielerformatie toch nog een schorsing op te leggen.

Manzana Postobon kwam zwaar onder vuur te liggen nadat zowel Wilmar Paredes als Juan José Amador positief testten op dopinggebruik. Er hing de ploeg een schorsing boven het hoofd, maar ook het bedrijf achter het team had er klaarblijkelijk genoeg van. Er werd beslist om met onmiddellijke ingang uit het profwielrennen te stappen.

SCHORSING VAN 45 DAGEN

Daarmee was de zaak nog niet van de tafel voor de UCI. De disciplinaire commissie heeft zich erover gebogen en legt de ploeg een schorsing op van 45 dagen. Manzano Postobon mag dan wel niet meer bestaan, de UCI wil het risico niet lopen moest de ploeg ooit weer heropgestart worden.

In dat geval zal deze schorsing ingaan vanaf het moment dat er opnieuw een proflicentie aangevraagd wordt. Ook bij een eventuele terugkeer gaat de Colombiaanse formatie dus niet geheel vrijuit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties