Wout van Aert heeft een voorkeur voor één bepaald klassement
Redactie
| 19 reacties

Wout van Aert wil graag puntentrui mee naar huis nemen na Dauphiné

Wout van Aert heeft een voorkeur voor één bepaald klassement
Foto: © photonews

Het vergaat Wout van Aert vooralsnog uitstekend bij zijn debuut in de Dauphiné. Hij had als beste jongere al de witte trui in zijn benut en nu is daar ook de groene trui bijgekomen als leider in het puntenklassement. Het is vooral op die laatste trui dat Van Aert zijn zinnen zet.

Van Aert had wel gehoopt om zich er in de sprints eens tussen te smijten, maar een tweede en derde plaats is ook boven zijn verwachtingen. "Ik wist ook niet dat ik dit kon", geeft Van Aert toe in HLN. "Vroeger hield ik me bewust afzijdig en vond ik het gekkenwerk. Maar als je lang genoeg durft wachten, komen er openingen omdat het zo snel gaat."

En dus liggen er mogelijkheden om het puntenklassement te winnen en zo de groene trui mee huiswaarts te nemen. "Als ik één trui mee naar huis kan nemen, dan maakt de groene trui het meeste kans." Een duidelijke mening van Van Aert.

LAMBRECHT DE BETERE KLIMMER

Nochtans staat de renner van Jumbo-Visma ook nog altijd op kop in het jongerenklassement. "Als we in het hooggebergte komen, is dat klassement weg voor mij. Dan is het mijn taak om Steven Kruijswijk zo goed mogelijk te helpen. Als het echt op klimmen aankomt, is Lambrecht beter dan ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties