Belgische bondscoach: "Ik weet dat Wout het graag zou willen, maar hij volgt de teambeslissing"
Redactie
| 13 reacties

Bondscoach Rik Verbrugghe blijft hopen op WK-deelname van Wout Van Aert

Belgische bondscoach: "Ik weet dat Wout het graag zou willen, maar hij volgt de teambeslissing"
Foto: © photonews

Wout Van Aert is aan een fantastische week bezig in de Dauphiné. De renner van Jumbo-Visma liet enkele weken geleden al weten niet naar het WK op de weg in Yorkshire te gaan, maar bondscoach Rik Verbrugghe blijft aan zijn mouw trekken.

Van Aert bedankte begin vorige maand vriendelijk voor de WK-verkenning en besloot toen al om eind september niet naar Yorkshire af te zakken. "Hij heeft dat gezegd. Maar hij is goed aan het rijden en maakt kans op het WK", aldus Verbrugghe in gesprek met Sporza.

"Het gaat om Wout van Aert. Dat is toch niet iemand die zomaar meegaat naar een WK. Als hij meegaat, is dat met ambitie. Een WK laten schieten als je kans maakt, is toch wel pijnlijk. Dus ik denk dat hij er nog wel eens gaat over nadenken", hoopt de bondscoach Van Aert op andere gedachten te brengen. 

50-50 

Verbrugghe had ook al contact met Jumbo-Visma, de ploeg van Van Aert. "Voor hen was het 50-50. Ze willen geen extra druk leggen op Wout, wat ik helemaal begrijp. Met zijn prestaties van nu komt hij wel weer in zijn kadans van het voorjaar. Als hij dat kan doortrekken, maakt hij eventueel wel kans."

"Ik weet dat Wout het graag zou willen, maar hij volgt de teambeslissing. Maar ik wil dat nog wel eens gaan uitleggen op een gepaster moment. Ik hoop dat ik nog een kans maak om hem te overtuigen het WK te rijden. Als hij top is, maakt hij kans om wereldkampioen te worden. Zo simpel is het. Zoveel kansen krijg je daartoe niet in je carrière. Ik zou dat toch niet lagen liggen als ik hem was", besluit Verbrugghe. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties