Nathan Van Hooydonck trapt frustratie van zich af met knappe tweede plek: "Voorval speelde nog in mijn hoofd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nathan Van Hooydonck trapt frustratie van zich af met knappe tweede plek: "Voorval speelde nog in mijn hoofd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de frustratie van donderdag, door de heisa met het nieuwe wiel en de mecanicien, reageerde Nathan Van Hooydonck in de tijdrit van vrijdag met de pedalen. Hij werd knap tweede op amper een seconde van Tim Wellens.

De jonge Van Hooydonck kreeg donderdag geen nieuw wiel na een woordenwisseling met een mecanicien van de neutrale wagen. En dat in volle finale van de etappe. "Ik was gisteren een beetje kwaad. Ik vond dat alles te veel werd opgeklopt", vertelt Van Hooydonck bij Sporza. "En ook vandaag speelde dat voorval nog door mijn hoofd, vandaar dat ik meteen vol vertrok."

"Ik viel nooit echt stil en ben supercontent met mijn prestatie. Velen hadden mij niet bij de favorieten gezet, maar dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat ik in deze Baloise Belgium Tour aan de slag ben en dit kan laten zien. Ik wou bij de eerste vijf eindigen en dat is me dus gelukt. Ik deed zelfs beter dan Campenaerts en Evenepoel, die ik vooraf bij de topfavorieten had gerekend. Wat die laatste gisteren liet zien was fenomenaal."

'Zand erover'

De CCC-renner, die in de Ronde van België de nationale ploeg vertegenwoordigt, kwam nog even terug op het incident. "Wat er gisteren gebeurd is, is verleden tijd voor mij. Zand erover. Ik reageerde te fel in het heetst van de strijd. Iets om mee te nemen naar de toekomst. Me beter beheersen is de boodschap. Vandaag reageerde ik op mijn manier", besluit Van Hooydonck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties