Puntentrui over de streep trekken was nog zware opdracht voor Van Aert: "Enige wat ik wilde was uitrijden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 49 reacties

Vermoeide Van Aert wint groene trui in Dauphiné

Puntentrui over de streep trekken was nog zware opdracht voor Van Aert: "Enige wat ik wilde was uitrijden"
Foto: © photonews

Het is hem gelukt, Wout van Aert. Naast zijn ritzeges houdt hij ook de groene trui over aan zijn sterke Dauphiné als winnaar van het puntenklassement. Het lijkt misschien een evidentie dat Van Aert die trui in de laatste ritten niet meer afstond, maar dat was het eigenlijk niet.

Door de helse weersomstandigheden tijdens de zevende etappe was het aantal zieken tijdens de achtste en laatste rit niet te tellen. Ook Wout van Aert had ervan. Het was dus nog echt knokken in die slotrit. "Het was een zware dag omdat ik al van 's ochtends ziek was", vertelde de revelatie van deze Dauphiné in Champéry aan de media.

Het had uiteraard zonde geweest om te sneuvelen met de meet in zicht en dus beet Van Aert op de tanden. "Het enige wat ik wilde doen, was de rit uitrijden zodat ik de groene trui kon behouden. Het is een mooie week geweest, maar nu ben ik uitgeput. Het zijn drie lange laatste dagen geweest. Ik heb de moeilijkheden kunnen overkomen, hoewel we eigenlijk niet het hooggebergte hebben aangedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties