Antwan Tolhoek verrast favorieten op Flumserberg, nieuwe leider Bernal maakt evenwel indruk
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Tolhoek klimt naar ritzege in Ronde van Zwitserland

Antwan Tolhoek verrast favorieten op Flumserberg, nieuwe leider Bernal maakt evenwel indruk
Foto: © photonews

Met een rit met aankomst boven op de Flumserberg dook de Ronde van Zwitserland de bergen in. Dat weerhield enkele Belgen er niet van om voor de aanval te kiezen, maar met Antwan Tolhoek was het een andere renner uit de Lage Landen die naar de ritzege reed.

Trentin, Joyce en Imhof gingen er al snel vandoor. Drie Belgen zaten bij de achtervolgende groep: Dewulf, Stuyven en Van der Sande. Bergtrui Imhof probeerde het een tijdje solo, maar die poging bezat weinig potentieel. Een hergroepering met de achtervolgers was onvermijdelijk en zo kwamen ook onze drie landgenoten voorin te zitten.

Van der Sande probeerde het met een aanval op de Flumserberg, maar ondertussen begaven ook enkele rasechte klimmers zich al in de vuurlinie. Mas en Tolhoek namen het over en de Nederlander schudde even later zelfs de renner van Deceuninck-Quick.Step van zich af.

AANVAL BERNAL TE LAAT VOOR RITZEGE

Het peloton kwam ondertussen wel dichter en Bernal vond het tijd om zijn duivels te ontbinden. De Colombiaan vlamde in één ruk op en over de achtervolgende groep en ging zelfs nog op zoek naar Tolhoek. Dat was echter teveel gevraagd. De renner van Jumbo-Visma boekte zo een hele mooie overwinning. Bernal neemt na zijn tweede plaats wel de leiderstrui over van Sagan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties