Flanders Classics haalt slag thuis bij UCI en zet schouders onder het veldrijden

Flanders Classics haalt slag thuis bij UCI en zet schouders onder het veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Flanders Classics zijn ze al langer van mening dat er zowel op het veld als in de weg nog heel wat te moderniseren valt. Het krijgt alvast de kans om dat te doen in de wereldbeker en het wereldkampioenschap veldrijden. Het heeft daarvoor de rechten verworven.

De UCI heeft deze rechten toegestaan aan Flanders Classics voor het seizoen 2020-2021. Dat wil zeggen dat de organisator van de Ronde van Vlaanderen nu ook wereldbekermanches veldrijden mag organiseren en eveneens het WK veldrijden van 2021.

Een extra toetje is dat Flanders Classics dan ook de marketing-en sponsoringrechten mag exploiteren en de uitzendrechten in Vlaanderen kan beheren vanaf het seizoen 2020-2021 tot het seizoen 2023-2024. Flanders Classics moet met zijn ervaring het veldrijden trachten op te waarderen.

MEER WERELDBEKERWEDSTRIJDEN?

De UCI zit een hervorming van het veldrijden al langer zitten. De samenwerking met Flanders Classics leidt wellicht tot een nieuwe kalender met meer werelbekermanches. Meer details hierover worden in september verwacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties