Winnaar van Gent-Wevelgem beloond met contractverlenging

Winnaar van Gent-Wevelgem beloond met contractverlenging
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Jasper Philipsen zich nog meer wil gaan ontwikkelen als sprinter, kan hij zeker nog één en ander opsteken van Alexander Kristoff. De sterke Noor blijft alvast in hetzelfde team rijden. Kristoff, die binnen twee weken zijn 32ste verjaardag viert, nog kunnen bijtekenen bij UAE.

De jaren hebben nog geen vat op Alexander Kristoff of toch niet al teveel. Ook in zijn tweede jaar bij UAE blijft Kristoff een snelle man waar ook op gerekend kan worden in de grote klassiekers. Het beste bewijs hiervan is zijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen en zijn overwinning in Gent-Wevelgem, waar hij John Degenkolb en Oliver Naesen voor bleef.

De ploeg uit de Emiraten is tevreden over zijn huidige tandem van topsprinters Kristoff - Gaviria. Als laatste man voor Gaviria kan Kristoff nog erg nuttig zijn en in bepaalde koersen krijgt hij zeker nog zelf zijn kans. Hij heeft zijn contract dan ook nog met een jaar kunnen verlengen.

RUIME VERDIENSTE

In zijn loopbaan heeft hij toch al heel wat prijzen bij mekaar gereden. Zo staat winst in Monumenten als Milaan-Sanremo (2014) en Ronde van Vlaanderen (2015) op zijn palmares. In dat laatste jaar won hij ook de Scheldeprijs. Deelnames aan de Tour leverden al drie ritzeges op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties