Lotto Soudal of Soudal Lotto: Campenaerts schiet er weinig mee op

Lotto Soudal of Soudal Lotto: Campenaerts schiet er weinig mee op
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met terechte fierheid kondigden ze bij Lotto-Soudal aan dat hun twee grootste sponsoren zeker doorgaan tot 2022. Soudal gaat zijn inbreng zelfs verhogen. Zo worden de twee gelijkwaardige sponsors en kan de ploeg met een hoger budget werken. Goed nieuws voor Victor Campenaerts?

Niet noodzakelijk. Nochtans, nadat de geruchten rond een eventueel vertrek van de tijdritspecialist de ronde begonnen te doen, beweerde de renner zelf dat Lotto nood had aan een nieuwe sponsor om hem te kunnen houden. En nu is er die sponsordeal met Soudal dat het budget wellicht met een kleine twee miljoen gaat verhogen.

DOSSIER DISCREET BEHANDELEN

Dat wil daarom niet zeggen dat de wielerformatie kan voldoen aan de financiële voorwaarden van Campenaerts. "Er is geen directe link tussen de twee zaken. Wij wisten uiteraard al even van de nieuwe deal. We gaan het dossier van Victor de komende weken discreet behandelen", laat het team weten aan Het Laatste Nieuws.

Het lijkt er dus op dat er nog extra geld gevonden moet worden. De huidige middelen zijn wellicht voorzien voor het aantrekken van Philippe Gilbert en John Degenkolb. Door de nieuwe verhoudingen zal er voortaan in het buitenland gekoerst worden met de merknaam Soudal bovenaan op het truitje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties