Teammanager van Van Avermaet en Pauwels voor start Tour: "Andere doelen met andere ploeg dan vorig jaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 0 reacties
Teammanager van Van Avermaet en Pauwels voor start Tour: "Andere doelen met andere ploeg dan vorig jaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour-selectie van CCC valt niet meer te vergelijken met die van het voormalige BMC, toen Richie Porte als klassementsrenner alle aandacht naar zich toetrok. Greg Van Avermaet en co zullen zich fixeren op ritzeges, laat ook teammanager Jim Ochowicz weten.

Twaalf maanden geleden was er nog heel wat onzekerheid over de toekomst van de toenmalige BMC-ploeg, maar uiteindelijk zorgde het Poolse CCC voor de redding. "Geweldig dat we hier opnieuw zijn en over de Tour kunnen praten", aldus Ochowicz in op de persconferentie in Brussel. "Het is onze tiende Tour als ploeg. We kijken er naar uit, met de start in Brussel. Zeker omdat we enkele Belgische renners hebben."

'Tour animeren'

Maar de ploeg valt natuurlijk niet meer te vergelijken met de Tour-selectie van vorig jaar. "De ploeg is anders dan vorig jaar", vervolgt de ploegmanager. "We hebben dan ook andere doelen en gaan niet voor het klassement. We willen de wedstrijd van bij de start tot de finish in Parijs animeren en interessant maken. Ons hoofddoel is dan ook ritwinst. Er liggen dan ook meerdere kansen."

Zondag is er de ploegentijdrit in Brussel, een discipline waar het toenmalige BMC altijd goed voor de dag kwam. "Deze ploeg heeft altijd sterk gefocust op de TTT. Vorig jaar hebben we daardoor acht dagen in het geel gereden. We zijn er zeker klaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties