🎥 Voormalig voetbalcoach Louis Van Gaal geeft ploegleiding Jumbo-Visma tactische les over massasprints

🎥 Voormalig voetbalcoach Louis Van Gaal geeft ploegleiding Jumbo-Visma tactische les over massasprints
Foto: © photonews

Frans Maassen verwelkomde Louis Van Gaal in de ploegwagen van Jumbo-Visma in de Tour en met zoiets moet je altijd opletten. De voormalig toptrainer uit het voetbal is op uitnodiging van 'De Avondetappe' in de Tour en deelde meteen zijn tactische visie op de massasprints.

In de meest recente massasprint moest Dylan Groenewegen nipt de duimen leggen tegen Caleb Ewan. Dat had Van Gaal ook gezien en hij reikt Jumbo-Visma alvast een oplossing aan. Zeker wanneer de sprinttrein de kop neemt, ziet Van Gaal mogelijkheden. "Dan lig je één, twee en drie en dan denk ik: kat in 't bakkie. Ik ga je nu zeggen wat ik zou doen als coach. Ik zou bewust een gat laten vallen... Maar ik ben geen expert hé!"

Desondanks is de ex-trainer van onder meer Barcelona, Bayern München en Man United overtuigd van zijn gelijk. "Als je nu een gat laat vallen, dan moet die Ewan toch over die twee heen komen. En dan kan je zelf achter hem. Nu ging hij er achter." Van Gaal was helemaal in zijn nopjes toen een ploegleider hem antwoordde: "Dat was gisteren een optie geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties