Jumbo-Visma kan leven met tweede plek: "Als we vandaag moesten verliezen, dan liefst van Lotto Soudal"
Redactie
| 0 reacties

Ploegleider Nico Verhoeven (Jumbo-Visma) niet helemaal ontevreden na tweede plek Dylan Groenewegen

Jumbo-Visma kan leven met tweede plek: "Als we vandaag moesten verliezen, dan liefst van Lotto Soudal"
Foto: © photonews

Geen vijfde ritzege voor Jumbo-Visma in deze Tour. Sprinter Dylan Groenewegen werd nipt geklopt door Caleb Ewan (Lotto Soudal). Bij de Nederlandse ploeg van Wout Van Aert en Laurens De Plus waren ze na afloop blij dat ze door Lotto Soudal en niét door een andere ploeg werden geklopt.

De sprinttrein van Groenewegen zat gisteren niet helemaal op de rails. Teunissen kwam van veel te ver op kop en kon zijn inspanning maar tot op 250 meter van de meet volhouden. "Soms win je, soms verlies je. Wij hebben heel veel power in huis met Amund en Wout en die wilden we gebruiken. Daarom zijn we vroeg op kop gekomen", vertelt ploegleider Nico Verhoeven in HLN

Ewan was nét dat tikkeltje sneller. "Een momentopname", zei hij. "En ik moet ook zeggen dat die ploeg al dagen hard gewerkt heeft. Het niet-winnen is vandaag acceptabeler dan wanneer je geklopt wordt door een renner van een ploeg die nog niet op kop gereden heeft. Deceuninck-Quick.Step heeft een keer gewonnen, wij hebben gewonnen en Lotto Soudal heeft nu een keer gewonnen: dat kan je fair noemen."

'Liefst van Lotto Soudal of Deceuninck-Quick.Step verliezen'

Verhoeven sprak de namen van de teams niet luidop uit, maar daarmee doelde hij op het feit dat BORA-hansgrohe, Bahrein Merida en UAE Emirates - de ploegen van de andere sprinters - hun deel van het werk niet doen. 

"Als we vandaag moesten verliezen, dan liefst van Lotto Soudal. Of anders Deceuninck-Quick.Step. Wij hebben mekaar geholpen om het tenminste tot een sprint te laten komen. Ik denk dat zij er ook vrede mee hadden toen wij wonnen. Als je het zo kan verdelen, zonder dat je het afspreekt en zonder dat je iets weggeeft, is dat wel mooi", besluit de ploegleider van Jumbo-Visma. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties