Tim Wellens denkt de bollen zelfs tot na de Tourmalet te kunnen houden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Wellens ziet zich niet uit de bergtrui gereden worden de volgende dagen

Tim Wellens denkt de bollen zelfs tot na de Tourmalet te kunnen houden
Foto: © photonews

Ook in Bagnères-de-Bigorre stond Tim Wellens weer te blinken in zijn bolletjestrui tijdens de podiumceremonie. Ondertussen draagt hij die trui al anderhalve week. Wellens is niet van plan de leiding in het bergklassement snel af te staan, ook al komt de Tourmalet eraan.

In de finale van de twaalfde etappe eisten de vele reeds geleverde inspanningen wellicht hun tol, maar ondertussen had Wellens zijn puntenaantal in het bergklassement toch weer aangedikt. "Bij die laatste beklimming ging het licht al uit", was de drager van de bolletjestrui eerlijk bij Sporza. "Die elf punten zijn toch mooi meegenomen."

Er komt een heel zwaar weekend aan 

Die trui zo lang mogelijk houden is nog altijd het doel. "In de tijdrit zal ik 'm ook niet verliezen. Ik heb dus weer twee dagen gewonnen." Er gaat wel nog met punten gegooid worden. "Er komt een heel zwaar weekend aan. De etappe naar de Tourmalet is een hele korte rit. Waarschijnlijk zullen die veertig punten naar een klassementsman gaan die er nog geen heeft."

Tim Wellens lijkt er dus rotsvast van overtuigd dat hij de bollen ook na die etappe nog kan behouden. "Het zou mooi zijn. Ik hoop het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties