Update: Einde van de Tour voor Wout Van Aert na zware valpartij
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 80 reacties

Wout Van Aert moet de strijd staken in de Tour na zware valpartij in tijdrit

Update: Einde van de Tour voor Wout Van Aert na zware valpartij
Foto: © photonews

Wout Van Aert zal de tijdrit in de Tour in Pau niet winnen. Van Aert vocht (voorlopig) een intens duel met onze landgenoot Thomas De Gendt uit, maar kwam in het slot van zijn chronoproef zwaar ten val na een bocht verkeerd in te schatten.

Update: de Tour van Wout Van Aert is over. De renner werd naar het ziekenhuis gebracht en zou volgens de eerste berichten geen breuken maar wel een diepe snijwonde in zijn bovenbeen hebben. 

Van Aert moest op de tussenpunten telkens zijn meerdere erkennen in De Gendt, maar in het slot liep het fout voor de renner van Jumbo-Visma. De drievoudige wereldkampioen schatte een bocht fout in en ging erbij liggen.

Een heuse opdoffer voor de Belgische kampioen tijdrijden, die erbij bleef liggen en meteen verzorging kreeg van de dokters. Het zag er bovendien niet goed uit met het oog op het vervolg van de Tour. Mogelijk kan dit wel eens het einde zijn van zijn eerste Ronde van Frankrijk. 

De Gendt met de beste tijd

Ondertussen veegde De Gendt met liefst 16" de voorlopige toptijd van Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick.Step) van de tabellen. Een serieuze gooi naar de zege van de eerdere ritwinnaar van Lotto Soudal. Al moeten er nog enkele kanonnen aankomen, waaronder Tourfavoriet Geraint Thomas. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties