"Alaphilippe zit duidelijk in bloedvorm, hij is nu de favoriet"
Redactie
| 5 reacties

Geraint Thomas speelt de favorietenrol door naar Julian Alaphilippe na tijdritwinst in Pau

"Alaphilippe zit duidelijk in bloedvorm, hij is nu de favoriet"
Foto: © photonews

Geraint Thomas lijkt voor een tweede eindzege in de Tour ook rekening te moeten houden met geletruidrager Julian Alaphilippe. De Welshman van Team Sky legde beslag op de tweede plek in de tijdrit, op 14" van de Fransman.

Het zag er voor Thomas heel goed uit toen hij aan alle tussenpunten beter deed dan Thomas De Gendt. Al deed Alaphilippe dus nog beter. "Het was niet zo slecht", besefte Thomas. "Het voelde alleen wel alsof ik wat oververhit raakte, dus ik probeerde daarmee om te gaan."

"Dat is geen excuus, want de omstandigheden waren voor iedereen gelijk. Het ging best goed, alleen in het laatste stuk voelde ik me niet helemaal top. Ik had alles onder controle, maar in de laatste 8 kilometer voelde ik dat ik die 5 procent miste om echt het verschil te maken. Het was nog steeds een goede tijdrit, maar je bekijkt het natuurlijk altijd kritisch."

Alaphilippe favoriet

Dankzij zijn tijdritzege is Alaphilippe nog wat steviger leider in het algemene klassement. "Alaphilippe zit duidelijk in bloedvorm. Hij is nu zeker de favoriet en iemand die we nauwlettend in de gaten moeten houden. Er is nog een lange weg af te leggen met nog veel lastige etappes", besluit de kopman van Team Ineos bij Sporza

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties