Fenomeen Alaphilippe verbaast zichzelf: "Nooit gedacht dat ik hier kon winnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Julian Alaphilippe verbaasde zichzelf met tijdritwinst in de Tour

Fenomeen Alaphilippe verbaast zichzelf: "Nooit gedacht dat ik hier kon winnen"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe blijft verbazen. De puncher van de ploeg van Patrick Lefevere bewees gisteren dat hij ook nog eens een sterke tijdrit in de benen heeft. "Ik dacht niet aan winst", aldus de Fransman.

Alaphilippe heeft zichzelf verbaasd in Pau. "Het is ongelooflijk, ik ben heel erg happy", vertelde hij na afloop. "Ik wist dat ik een goede rit kon rijden op dit parcours, maar dacht niet aan de winst. Het eerste deel lag me goed en heb ik veel gegeven. In het tweede deel heb ik mezelf verbaasd. Ik reed op mijn limiet en met hulp van het publiek gaf ik alles tot aan de streep. Ik kan het niet geloven."

Tourmalet en geel

Nog steeds in het geel dus met de lastige aankomst van zaterdag op de Tourmalet in zicht. Al blijft die gele trui houden geen doel. "Ik ben erg blij dat ik het geel nog heb", klinkt het. "Elke dag is een bonus en deze trui te mogen dragen op de 100e verjaardag is fantastisch. Ik kende het parcours en was gefocust op mezelf en wat ik moest doen vandaag."

"Ik stond erg gemotiveerd aan de start en kreeg veel steun van het publiek. Ik had nooit kunnen denken dat ik hier zou winnen. We gaan nu dag per dag bekijken en kijken hoe het gaat. Zaterdag is een lastige aankomst op de Tourmalet. Ik ga alles geven om zo lang mogelijk aan te klampen, maar Enric is onze klassementsman. Hij reed een prima tijdrit vandaag", besluit Alaphilippe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties