Immense inspanning brengt droom van Alaphilippe weer dichterbij: "Dat is niet voor niets"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Alaphilippe bijt op de tanden op Tourmalet en mag dromen van eindzege

Immense inspanning brengt droom van Alaphilippe weer dichterbij: "Dat is niet voor niets"
Foto: © photonews

Als er nog twijfelaars waren, dan zijn die na de veertiende etappe wellicht ook overtuigd. Julian Alaphilippe is wel degelijk in staat om dit jaar de Tour te winnen. Dat is de enige mogelijke conclusie na de rit over de Tourmalet, al was het ook voor hem enorm afzien.

"Iedereen verwachtte een groot gevecht. Op de eerste beklimming lag het tempo al hoog. Movistar ging vol in de laatste kilometers. Van dan af was het vol gaan tot aan de streep. Ik heb mij gefocust op mijn inspanningen om zo lang mogelijk bij de besten te blijven", legt de drager van de gele trui zijn aanpak uit.

Zo slaagde hij wonderwel in zijn opzet en werd hij zelfs tweede in de daguitslag. "Op het einde kon ik vechten voor de overwinning", was Alaphilippe zelf ook verrast. "Nog één dag erbij in het geel. Het is ongelooflijk. Ik ben blij om het geel te kunnen houden."

IEDEREEN OP DE LIMIET

Op die mythische col moest hij wel zijn karakter tonen. "Iedereen zat à bloc. Ik was echt aan het afzien, zoals de rest. Als je de namen ziet die gelost werden... Dat is niet voor niets." Met hem in het geel en Pinot als ritwinnaar was het groot feest in Frankrijk. "De Franse mensen die van wielrennen houden, kunnen gelukkig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties