Lefevere: "Wat Julian toen uit zijn benen toverde, dat heb ik nog niet veel gezien"
Redactie
| 12 reacties

Patrick Lefevere onder de indruk van zijn goudhaantje Julian Alaphilippe in de Tour

Lefevere: "Wat Julian toen uit zijn benen toverde, dat heb ik nog niet veel gezien"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere zag zijn goudhaantje Julian Alaphilippe alweer een sublieme prestatie neerzetten. De Fransman won de tijdrit in Pau en trekt zo met een mooie bonus richting het Pyreneeënweekend.

"Ik had de tijdrit gevolgd in de auto achter Michael Mørkøv", vertelt Lefevere in HLN. "Ik wist dat ze Julian niet uit de gele trui zouden rijden. Maar ik vreesde voor het tweede deel van het parcours. Daar zag ik Geraint Thomas die grote molen ronddraaien. Wat Julian toen uit zijn benen toverde, dat heb ik nog niet veel gezien", bekent hij. 

Alaphilippe kreeg van Lefevere in 2014 zijn eerste profcontract. Het geloof was er dus altijd al. "Vooral in 2017 heeft hij een reusachtige sprong gemaakt. Dat jaar had hij ook wereldkampioen in Noorwegen moeten worden. Hij was er erg dichtbij."

'Proficiat, Patrick'

Alaphilippe is ongetwijfeld dé smaakmaker van dit seizoen. Met ook al winst in Milaan-Sanremo, de Waalse Pijl en de Strade Bianche. Bovendien verlengde hij zijn contract met nog twee extra jaren. "Als je mij nu vraagt wat het voor mij betekent wat Julian hier in deze Tour doet, zeg ik: proficiat, Patrick."

Lefevere wil niet antwoorden op de vraag of Alaphilippe de Tour kan winnen. "Bij Ineos gaan ze nu Egan Bernal vooruit sturen. Dan stuur ik Enric Mas mee. Bernal gaat Mas er niet af rijden. Als Alaphilippe de Tour niet wint, dan proberen we hem gewoon met Mas te winnen", besluit de teammanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties