Patrick Lefevere wijst naar organisatie na valpartij Wout Van Aert: "Dit mocht echt nooit gebeurd zijn"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 62 reacties

Patrick Lefevere legt schuld van valpartij Wout Van Aert bij Tour-organisatie

Patrick Lefevere wijst naar organisatie na valpartij Wout Van Aert: "Dit mocht echt nooit gebeurd zijn"
Foto: © photonews

Voor Deceuninck-Quick.Step was het vrijdag alweer een heuglijke dag. Julian Alaphilippe verraste alles en iedereen door de tijdrit te winnen en heeft zo het geel nog wat steviger om de schouders. Al zat Patrick Lefevere ook in met Wout Van Aert na diens valpartij.

De teammanager van Deceuninck-Quick.Step legde de schuld van de valpartij bij de organisatie. "Dit mocht echt nooit gebeurd zijn", aldus Lefevere in Het Nieuwsblad. "Van Aert valt door het spandoek en niet door de nadar. Een smerige valpartij."

Lefevere heeft dan ook een duidelijke boodschap. "Ik hoop dat de Tour de France ook eens haar verantwoordelijkheid neemt. Het kan niet dat dat spandoek goed bevestigd was. Het zou niet mogen dat een renner daaraan hapert. Als je tegen een nadar rijdt, oké, dan is het de fout van de coureur. Maar dat doek kwam mee, hè."

"Ik weet niet of het met zijn remmen of met zijn pedalen is gebeurd, maar dat is niet oké. Misschien moet de organisatie het spandoekenbeleid herzien en ze niet hangen op zo’n gevaarlijke plaats, net waar de weg versmalt", is Lefevere duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties