Tim Wellens ziet zijn verwachtingen helemaal uitkomen en blijft ook op Tourmalet in de bollen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties

Wellens voert vooraf uitgestippeld plan perfect uit in veertiende etappe

Tim Wellens ziet zijn verwachtingen helemaal uitkomen en blijft ook op Tourmalet in de bollen
Foto: © photonews

Tim Wellens mocht als drager van de bolletjestrui de hand schudden van president Macron tijdens de podiumceremonie na afloop van de veertiende Tourrit. De voorspellingen van Wellens kwamen helemaal uit en zelf deed hij het nodige om in de bollen te blijven.

"Het was de intentie om deel uit te maken van de ontsnapping en zo weinig mogelijk energie te verliezen. Dat is goed gelukt. Op de Soulor moesten we al vol gas gaan omdat het tempo in het peloton zo hoog lag. De zeventienkoppige groep viel snel uit mekaar", zegt Wellens op de Facebookpagina van zijn ploeg.

Hij moest het zelf wel nog waarmaken en dat deed hij ook. "Op de top was er een sprint met Nibali en Gesbert. Ik ben blij dat ik die kon winnen. Zo kon ik tien punten toevoegen aan mijn totaal, wat mij minstens nog een dag in de bollen houdt. Het was te verwachten dat één van de klassementsmannen de 40 punten zou pakken op de Tourmalet. Er was niets dat ik daar aan kon doen."

NOG ZIN IN MEER AANVALLEN

Wellens blijft voorlopig dus aan de leiding in het bergklassement, maar wat zijn nu de perspectieven met het oog op het vervolg van de Tour? "We zullen zien of er zich nieuwe kansen voordoen om in de ontsnapping te gaan en punten te sprokkelen de volgende dagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties