Alaphilippe: "Blij dat ik mijn gele trui niet kwijt ben"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties
Alaphilippe: "Blij dat ik mijn gele trui niet kwijt ben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe had het niet onder de markt tijdens de laatste Pyreneeënrit. Hij verloor wat tijd, maar behield zijn gele leiderstrui wel.

“Ik heb ervoor moeten vechten, maar ik ben blij dat ik de gele trui nog heb", vertelde hij achteraf.  "Het was niet gemakkelijk. Ik voelde me de hele dag goed, maar in de finale betaalde ik een beetje de prijs voor mijn inspanningen van de afgelopen dagen.” 

“Ik heb moeten vechten om mijn gele trui te behouden. Ik ben erg blij dat dat gelukt is. Ik had sowieso wel wat tijdverlies verwacht vandaag", aldus de Fransman.

"Ik heb echt alles gegeven vandaag. Nu moet ik proberen te recupereren. Ik herhaal het nog eens: alles wat nu nog komt, is bonus voor mij. Nog een dag langer in het geel. Dat is ongelofelijk."

"Mijn plannen zijn niet veranderd. Vandaag heb ik alles gegeven en ik ben blij dat ik de gele trui nog heb. Maar als ik tijd blijf verliezen zal dat geen ontgoocheling zijn. Dat moet iedereen begrijpen. De Alpenritten zullen heel zwaar worden, we zullen wel zien wat het geeft", besloot Alaphilippe nuchter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties