Alaphilippe tart de regels, maar kan hij het houden tot Parijs? Marianne Vos mengt zich in debatten

Alaphilippe tart de regels, maar kan hij het houden tot Parijs? Marianne Vos mengt zich in debatten
Foto: © photonews

Elke dag komt Parijs een stapje dichter, ook voor leider Julian Alaphilippe. Mag die stilaan dromen van de eindzege?

Zelf houdt Alaphilippe de boot nog meer dan af: "Het is een ongelooflijk gevoel om de gele trui nog langer vast te houden, maar het eindklassement zit niet in mijn gedachten. Ik weet dat er nog veel lastige hordes volgen, ik neem het dag per dag en geniet van het moment."

Toch deed de Fransman opnieuw goede zaken voor het klassement. Hij heeft daarin nu al meer dan twee minuten voorsprong op zijn naaste belagers. De opeenvolging van bergen de komende dagen? Daar moeten de concurrenten nu op hopen, want bij een zwakke dag kan er nog met minuten gegoocheld worden.

Sterk werk

Alaphilippe heeft nog nooit een derde week van een grote ronde betwist met als doel een eindklassement, dus wat dat betreft komt er nu druk die hij absoluut niet kent. Aan de andere kant: de voorbije jaren toonde hij zich ook al, het bolletjesklassement winnen doe je overigens ook niet zomaar.

Wie in de tijdrit van een grote ronde bovenaan eindigt, heeft bovendien vaak de beste conditie: zo'n etappes liegen nooit. Als de ploeg nu ook sterk genoeg blijkt om hem bij te staan tot het absolute einde van zware ritten, dan zit er misschien wel muziek in.

Euforie?

"Het zou wel eens een Franse euforie kunnen worden", aldus Rik Samaey in Vive le Vélo. "Hij zette ze mentaal allemaal een hak, hij leek de enige die mee kon met Pinot. Hij zoekt bondgenoten, dat is ook slim gezien."

Ook Marianne Vos gelooft er wel in: "Ze gaan hem niet zomaar lossen, al komen er nog heel lastige ritten aan. Zo'n tijdrit liegt niet, dus zo'n grote verrassing is het niet. Ik ben benieuwd, al kan het met een slechte dag wel snel gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties