Patrick Lefevere heeft cruciaal punt in gedachten: "Duracell-batterijen kunnen ook plat vallen"

Patrick Lefevere heeft cruciaal punt in gedachten: "Duracell-batterijen kunnen ook plat vallen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Frankrijk is zowat de enige wedstrijd die Patrick Lefevere als sterke man bij Deceuninck-Quick.Step nog niet gewonnen heeft. Dat zou dit jaar wel kunnen gebeuren met Alaphilippe. Al droomt Lefevere daar naar eigen zeggen niet van.

In een gesprek met Sporza houdt Lefevere de druk nog altijd af. "Als het zo is, zal ik de eerste zijn om een big party te geven. Maar we zijn realistisch. We bekijken het dag per dag. We zijn niet gekomen om de Tour te winnen."

HYPERKINETISCH VENTJE

De voorzichtigheid heeft ook te maken met de persoonlijkheid van Alaphilippe en met het gebrek aan nachtrust bij de Fransman. "De Tour wordt gewonnen in bed, zeg maar. Hij heeft na de tijdrit drie uur geslapen. Het is een hyperkinetisch ventje. Ik denk dat er paar Duracell-batterijen in zitten, maar die kunnen ook plat vallen." 

De drager van de gele trui wordt wel vooruit gestuwd door het enthousiasme van het Franse publiek. "Dat helpt hem vooruit. Voor hem is het datgene wat hem energie geeft. We hopen in Nîmes te geraken met het geel en dan begint de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties