Nederland behaalt al vijfde succes op EK, geen medaille voor België bij de vrouwen

Amy Pieters rondt vlucht af en kroont zich tot Europese kampioene

Nederland behaalt al vijfde succes op EK, geen medaille voor België bij de vrouwen
Foto: © photonews

In de vrouwenwedstrijd op het Europees Kampioenschap schoof België nadrukkelijk Lotte Kopecky naar voren. Een medaille zat er voor haar niet in, want een ontsnapping met drie rensters bleef voorop. Het was Nederland alweer de titel behaalde, met Amy Pieters als kampioene.

Een val van Lotte Kopecky leek de Belgische kansen te hypothekeren, maar gelukkig sloot onze kopvrouw weer aan bij de favorieten. Elena Cecchini, Lisa Klein en Amy Pieters gingen hun kans met een vlucht van zo'n zeventig kilometer.

WERK VAN DE VUYST TEVERGEEFS

Ondanks dat ze een landgenote voorin hadden zitten, bracht de Nederlandse ploeg het verschil toch terug naar een minuut. Bij het ingaan van de laatste ronde lag het koptrio nog 44 seconden voor. Sofie De Vuyst was de enige die nog bereid was het nodige werk te doen in de achtervolging. Dat was uiteraard niet voldoende, ook al reed onze landgenote de ziel uit het lijf in de uitgedunde achtervolgende groep.

Vervolgens ging het blok erop en groeide de voorsprong van de leidsters weer boven de minuut. Ook de laatste lastige strook zorgde niet meer voor onderscheid voorin. Het tempo ging er helemaal uit, alvorens de sprint tussen de drie op gang kwam. Pieters zette als eerste aan en rondde het overtuigend af. Cecchini spurtte naar plek twee en Klein werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties