Tom Boonen windt er geen doekjes om: "Geen enkele sport gevaarlijker dan wielrennerij"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Boonen vindt wielrennen gevaarlijkste sport die er bestaat

Tom Boonen windt er geen doekjes om: "Geen enkele sport gevaarlijker dan wielrennerij"
Foto: © photonews

Tom Boonen is dit weekend één van de grote kanshebbers op winst in de 24 Uur van Zolder. De ambities in zijn autosportcarrière worden steeds groter. Nochtans is het ook niet zonder risico om in een racewagen te kruiper. Alles is echter veiliger dan wielrennen, zo stelt Boonen.

Door het overlijden van Bjorg Lambrecht laait de discussie over de veiligheid van wielrenners weer op. "Geen enkele sport is gevaarlijker dan de wielrennerij. Zo simpel is het", klinkt de scherpe vaststelling van Boonen in Gazet van Antwerpen. "Als je een wedstrijd van 200 kilometer rijdt, zit je 200 kilometer in een gevaarlijke situatie."

Het komt ook doordat het wielrennen zijn beperkingen heeft. "Je kan een renner niet beveligen, want als je hem gaat inpakken, bots je op bewegingsvrijheid, temperaturen en extra gewicht. Het is gewoon een heel gevaarlijke sport."

PECH VOOR LAMBRECHT

Ook de factor geluk speelt dus een grote rol. "In het geval van Bjorg Lambrecht ging het om een stom ongeval. Die jongen heeft pech gehad. Maar het zijn meestal heel stomme accidenten: een bidon die uit de houder springt, een vork die afbreekt, een samenloop van omstandigheden, er ontstaat wat chaos en voor je het weet, is het gebeurd."

GEHOOR AANGETAST DOOR SCHEDELBREUK

Hoe is Boonen zelf uit zijn wielerloopbaan gekomen? "Al bij al heb ik eigenlijk veel geluk gehad. Eén of twee zware valpartijen, maar voor de rest alleen schaafwonden. Alleen van die schedelbreuk heb ik iets overgehouden. Ze ging door mijn linkeroor. Ik hoor daar nog maar 30 procent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties