Van droomstart in 2010 tot wielerpensioen: Matti Breschel kon jarenlang rekenen op steun Belgische fans
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Johny Vanhove haalt hoogtepunten aan uit carrière Matti Breschel

Van droomstart in 2010 tot wielerpensioen: Matti Breschel kon jarenlang rekenen op steun Belgische fans
Foto: © photonews

Matti Breschel heeft onlangs aangekondigd dat hij stopt met wielrennen. De 34-jarige Deen kan terugblikken op een resem mooie prestaties in klassiekers en kampioenschappen. Hij kon daarbij ook rekenen op de steun van heel wat Belgische fans.

Breschel had immers een supportersclub in de Westhoek-en Houtlandregio. Bezieler van die supportersclub was Johny Vanhove. "Tot vorig jaar hebben we hem gevolgd", zegt Vanhove over Breschel. "Hij was al lang op de sukkel. Daardoor heeft hij nu beslist te stoppen."

ARTRITIS

De renner kampte inderdaad met psoriasis artritis, een vorm van ontstekingsreuma waarbij gewrichten ontsteken. Dat hield hem niet tegen om een aardig palmares bijeen te rijden. In maart 2010 waren Breschel en zijn Belgische supporters meteen aan het feest.

"Het mooiste moment was voor mij de oprichting van de supportersclub zelf. Dat gebeurde op een maandag en woensdag won hij al in Waregem", haalt Vanhove de zege van Breschel in Dwars door Vlaanderen voor de geest. "Een betere start kun je je niet wensen."

TE SNEL VOOR CANCELLARA

De Scandinaviër ontpopte zich dan ook tot man van het klassieke werk. "Hij heeft grote klassiekers gewonnen. Een paar dagen voor de Ronde van Vlaanderen reed hij eens sneller dan Cancellara. Die zei tegen hem: je was weg, ik kon niet mee. In de Ronde van Vlaanderen moest Matti door pech van zijn fiets stappen. Cancellara reed weg en won de Ronde."

"Voorts zijn er ook de wereldkampioenschappen", stipt Vanhove nog enkele hoogtepunten aan. "Hij is eens tweede geworden, eens derde, vierde, vijfde en achtste. Dat hebben we allemaal meegemaakt. Dubai, Firenze, Valkenburg... We waren er toch op veel WK's bij." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties