Wellens draagt zege op aan Lambrecht: "Dit doet deugd voor de ploeg"
Redactie
| 36 reacties

Nieuwe leider in de BinckBank Tour Tim Wellens draagt zijn zege op aan Bjorg Lambrecht

Wellens draagt zege op aan Lambrecht: "Dit doet deugd voor de ploeg"

De renners van Lotto Soudal hebben het na het tragische overlijden van ploegmaat Bjorg Lambrecht emotioneel bijzonder zwaar gehad. De zege van Tim Wellens in de BinckBank Tour was er eentje voor de betreurde renner.

“We hebben lang getwijfeld om hier te starten", zei Wellens voor de camera's van Sporza. "We waren heel de rit met onze gedachten bij Bjorg en deze overwinning is er een voor hem. Dit doet deugd voor de ploeg”, aldus de nieuwe leider van het algemene klassement na zijn overwinning in de koninginnenrit.

Afgesproken met Laurens om samen te werken.

“We hadden een zware etappe nodig en dan was het goed dat we een mannetje voorin hadden. Ik heb het ook even alleen geprobeerd, maar ik besefte dat het toen nog wat te vroeg was.” Uiteindelijk bleven ze nog met z’n drieën over voorin: Wellens, De Plus en Hirschi.

Op papier was laatstgenoemde misschien wel de snelste. “We voelden dat hij goed was, maar dat hij niet voluit meedraaide. Dan hebben Laurens en ik afgesproken om samen te werken en hem wat tegen te werken.” Het werd een duel tussen Wellens en Hirschi, waarbij de renner van Lotto Soudal het haalde met een ultieme jump.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties