Wellens troeft De Plus en Hirschi af en slaat een dubbelslag in de koninginnenrit van de BinckBank Tour
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties

Tim Wellens gaat met ultieme jump over Hirschi en slaat een dubbelslag in de koninginnenrit

Wellens troeft De Plus en Hirschi af en slaat een dubbelslag in de koninginnenrit van de BinckBank Tour

Tim Wellens is andermaal de sterkste gebleken in de koninginnenrit van de BinckBank Tour. De renner van Lotto Soudal klopte de snelle Marc Hirschi en pakte zo de leiderstrui. Laurens De Plus reed als derde over de finish.

De verwachtingen voor de koninginnenrit van de BinckBank Tour lagen hoog en die werden ook ingelost. We kregen een echte strijd te zien. Meerdere ontsnappingspogingen leidden uiteindelijk tot een groepje van acht renners: Stybar, Wellens, Dewulf, De Plus, Van Avermaet, Kragh Andersen, McCarthy en Clarcke.

Het peloton bleef een strak tempo rijden, waardoor de kopgroep uit een man of dertig bestond. Tim Wellens was, door het regenweer en door zijn status als tweevoudig eindwinnaar, de grote favoriet en probeerde het even alleen, maar dat was tevergeefs.

Bijzonder nipt!

Wanneer Laurens De Plus aanging was de renner van Lotto Soudal er als de kippen bij. Het duo kreeg gezelschap van Marc Hirschi en Cortina. De Plus besefte dat hij alleen naar de streep moest en viel nog enkele keren aan. Cortina was daar het enige slachtoffer van, waardoor we met drie naar de finish gingen.

Hirschi had op papier de snelste benen, maar ging misschien iets te vroeg aan. Wellens doseerde dan weer beter en plaatste in allerlaatste instantie nog een jump. De Plus moest vrede nemen met een derde plaats.

Door de ritzege is Wellens ook de nieuwe leider van het algemeen klassement. Zijn voorsprong is echter krap, want Hirschi volt al op vier seconden. De top-3 van de rit in Houffalize was ook de top-3 van het algemeen klassement. Dat betekent dat De Plus derde staat. Zijn achterstand op Wellens bedraagt 14 seconden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties