Ploeg van Tom Pidcock houdt straks op te bestaan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Team Wiggins stopt ermee eind 2019

Ploeg van Tom Pidcock houdt straks op te bestaan
Foto: © photonews

Tom Pidcock is vooralsnog het grote uithangbord van Team WIGGINS Le Col, de Britse opleidingsploeg. Daar komt eind dit jaar wel verandering in. De ploeg houdt dan immers op te bestaan. Wenkt er dan toch een snelle overstap naar de WorldTour voor Pidcock?

Team Wiggins werd in 2015 het leven in geroepen. Het doel was aanvankelijk om Bradley Wiggins en de andere Britse baanspecialisten klaar te stomen voor de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Rio in 2016. Na de Spelen werd het team omgevormd tot opleidingsploeg.

PIDCOCK VERUIT BEKENDSTE OPLEIDINGSTALENT

Onder andere Christopher Lawless en James Knox genoten er hun opleiding. En dus ook Tom Pidcock, die zo in het veld als op de weg kon blijven groeien. Pidcock voelde zich uitstekend in zijn ploeg en hield de boot af voor een vroegtijdige overstap naar de WorldTour.

Nu het einde lonkt voor Team Wiggins, zullen de ploegen echter weer in een rij gaan staan voor dit toptalent. De continentale ploeg zal voor het laatst in competitie aantreden in de Ronde van Groot-Brittanië.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties