Belgische meesterknecht blijft nog twee jaar langer bij Lotto Soudal

Frederik Frison ook de volgende twee jaar trouwe luitenant bij Lotto Soudal

Belgische meesterknecht blijft nog twee jaar langer bij Lotto Soudal
Foto: © photonews

In de WorldTour hebben ze ook mannen nodig die veel vocht verbruiken door het massale werk dat ze telkens weer verrichten in dienst van de ploeg. Frederik Frison is zeker zo iemand. Frison draait al jaren mee bij Lotto en gaat dat ook de volgende twee jaar doen.

Frederik Frison werd klaargestoomd voor het grote werk in het opleidingsteam van Lotto en als stagiair. Vanaf 2016 is hij volwaardig lid van het eliteteam. Dat blijft ook nog eventjes zo, want zijn contract werd met twee jaar verlengd.

"Het was een vrij gemakkelijke beslissing om bij Lotto Soudal te blijven. Lotto is een echte vriendengroep, de sfeer is er familiaal en je kan er gewoon jezelf zijn. Ook de ploeg is tevreden over mijn prestaties en dan hoef je niet lang te twijfelen", legt Frison uit. "Ik weet perfect wat mijn taak inhoudt en wat het team van me verlangt."

VOLDOENING BIJ ZEGES EWAN

Hij gaat daar nog iets dieper op in. "Ik ben een echte hardrijder en tijdrijder, het peloton op sleeptouw nemen in functie van onze leiders ligt me dus perfect. Wanneer de kopmannen goed presteren, of bijvoorbeeld Caleb Ewan het werk afmaakt, zorgt dat uiteraard voor veel voldoening. Mijn persoonlijke ambitie is om nog wat dieper in de finale de kopmannen van dienst te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties