Fabio Jakobsen grijpt zijn kans en vult palmares op: "Onze ploeg domineerde de finale"
Redactie
| 14 reacties

Fabio Jakobsen rondt het ploegwerk af in Ronde van Spanje

Fabio Jakobsen grijpt zijn kans en vult palmares op: "Onze ploeg domineerde de finale"
Foto: © photonews

Het scheelde bitter weinig, maar Fabio Jakobsen heeft raak geschoten in de Vuelta. Een dag nadat hij het moest stellen een zevende plaats reed de Nederlandse sprinter als eerste over de meet. Een sterke reactie en nu is hij op jonge leeftijd al ritwinnaar in een grote ronde.

Het was een millimetersprint tussen hem en Bennett. Wanneer besefte hij dan dat de overwinning voor hem bestemd was? "Ik wist het toen ik mensen van de ploeg zag juichen. Ik gooide mijn fiets over de lijn, deed mijn ogen dicht en Sam Bennett zat dicht bij me. Ik ben zo blij met de overwinning."

Het werd dus een heel ander verhaal dan in de vorige rit. Toen kwam de spurt van Jakobsen er niet uit. "Ik was daar net als heel het team ontgoocheld over. We weten dat we een sterke ploeg hebben en een goede lead-out. Onze ploeg domineerde deze keer de finale. Ik ging aan toen ik dacht dat het mijn moment was."

VUELTARIT OP PALMARES

Een etappe winnen in de de Ronde van Spanje is alweer een stap voorwaarts in de carrière van Jakobsen. "Vooral in deze kampioenentrui winnen, pleziert mij. Ik wilde een rit winnen in de Vuelta. Ik ben nog maar 22 en ik ben zo blij dat ik dit al op mijn palmares kan zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties