Arndt vloert Van der Sande in sprintje bergop, Lopez is zijn leiderstrui alweer kwijt

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Arndt vloert Van der Sande in sprintje bergop, Lopez is zijn leiderstrui alweer kwijt

In de achtste etappe van de Vuelta kreeg een 21-koppige vluchtersgroep opnieuw een vrijgeleide van het peloton. Astana verdedigde de leiderstrui van Lopez niet en Edet profiteerde daar van. Nikias Arndt toonde zich de sterkste in een sprintje bergop.

De achtste etappe in de Ronde van Spanje was een overgangsetappe die de baroudeurs met stip hadden aangeduid. Geen wonder dus dat iedereen in de vlucht van de dag wou zitten. Uiteindelijk slaagden er 21 renners in om weg te rijden van het peloton.

In die kopgroep zaten twee Belgen: Tosh Van der Sande en Dylan Teuns, die gisteren nog in de rode trui rond reed. Andere grote namen waren: Zdenek Stybar, Luis Leon Sanchez, Sergio Henao en Silvan Dillier. De hoogst genoteerde renner was Nicolas Edet op 6’24” van leider Lopez.

Nieuwe virtuele leider

De vluchters fietsten een mooie bonus van zes minuten bijeen en die stond er na de enige gecategoriseerde klim van de dag, met nog 20km voor de benen, nog steeds. Guerreiro, Tusveld en Barcelo sprongen vervolgens weg, waardoor de voorsprong op het peloton naar zeven minuten steeg. Edet virtueel in het rood! En Astana maakte geen aanstalten om het rood van Lopez te verdedigen.

Het drietal kreeg nog gezelschap van Aranburu, maar hun lied was op 3km van de meet uitgezongen. Stybar maakte nog een sprongetje, maar we gingen sprinten. Nikias Anrdt stak er met kop en schouders bovenuit. Hij klopte Aranburu (tweede) en Tosh Van der Sande (derde).

Edet is de nieuwe leider van het algemeen klassement en Dylan Teuns maakt ook een grote sprong. Hij is tweede op 2'21" en Miguel Angel Lopez derde op 3'01".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties