Groenewegen kan nog eens vieren voor Jumbo-Visma en stelt vast dat het weer beter gaat na mindere periode

Groenewegen kan nog eens vieren voor Jumbo-Visma en stelt vast dat het weer beter gaat na mindere periode
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen schreeuwde het uit bij zijn overwinning in de eerste etappe in de Ronde van Groot-Brittanië. Er moet toch wel een pak van zijn schouders zijn afgevallen. Want voor een man met zo'n intrinsieke sprintkwaliteiten moest hij het de voorbije weken stellen met een magere oogst.

Groenewegen ging als de topfavoriet onder de sprinters naar de Tour en moest het in Frankrijk stellen met één ritzege. In de BinckBank Tour bleef die overwinning zelfs uit. "De benen zijn weer goed", laat Groenewegen weten na zijn zege in Glasgow. "Na de Tour ging het even iets minder. Ik was wat vermoeid en ongelukkig in de koersen nadien."

Het team leverde ontzettend goed werk 

In de openingsrit in Groot-Brittanië liep alles dus wel naar wens. "Het team leverde ontzettend goed werk voor mij. We hebben de koers gecontroleerd met Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn. Het was een hectische finale, met een korte klim op het einde. We kwamen daar goed overheen." 

Nadien restte enkel nog de snelle finale en de voorbereiding op de massasprint. "Daarna zijn we hard naar de finish gereden. Daar kon ik het afmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties